Concurs „Orașul meu”

Concurs „Orașul meu”

 

 

copii interliceal 725

Cu ocazia aniversării a 725 de ani de istorie, Muzeul Țării Făgărașului a organizat un concurs interliceal de cunoștințe generale denumit „Orașul meu”. Au fost invitați reprezentanți ai tuturor liceelor în Făgăraș ( Colegiul Național „Radu Negru”, Colegul Național „Doamna Stanca”, Liceului Tehnologic „Avocat dr. Ioan Șenchea”, Colegiul Tehnic „Aurel Vijoli” și Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu”).

La concurs s-au prezentat elevii Oană Denisa și Cristea Ioana din partea Colegiului Național „Doamna Stanca” însoțiți de prof. Șchiau Sorin, elevii Vaida Diana și Muntean George din partea Colegiului Național „Radu Negru” însoțiți de prof. Micu Elena, și reprezentanții Liceului Tehnologic „Avocat dr. Ioan Șenchea”, prin elevii Csotoji Florin și Bordeanu Daniel, însoțiți de prof. Chichernea Ileana.

 

DSC_0048

DSC_0047

DSC_0049

 

Concursul s-a desfășurat sub forma unor întrebări ( de exemplu : în ce an este atestat oficial Făgărașul, care a fost rolul Cetății Făgăraș în secolele XVI-XVII, cine a acordat primele privilegii târgului Făgăraș, care este cel mai important constructor al Cetății … ? ) contracronometru. În total au fost 10 întrebări însumând în total 100 de puncte.
Iată și clasamentul concursului : locul al III – a a fost obținut de Tehnologic „Avocat dr. Ioan Șenchea” cu 50 de puncte, locul al II – lea a fost obținut de Colegiului Național „Doamna Stanca” cu 70 de puncte, iar locul fruntaș a fost obținut de Colegiul Național „Radu Negru” cu 85 de puncte. Pe lângă diplome echipele participante au primit după cum urmează :
locul III – 150 lei
locul II – 200 lei
locul I – 250 lei

DSC_0083

DSC_0080

DSC_0085

 

Felicitări tuturor!